Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@20:05:02 GMT

پاسخ دل شکسته ایلیا را چه کسی می‌دهد؟

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۳۸۸۸۶

پاسخ دل شکسته ایلیا را چه کسی می‌دهد؟

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، موسیقی هنری اصیل و غنی است که سهم بسزایی در شادابی یک جامعه ایفا می‌کند اما شوربختانه هنوز افرادی هستند که با نگرش بیمارگونه خود نه تنها هنرمندان این عرصه را باور نکرده‌اند، بلکه تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند که خودباوری و اعتمادبه‌نفس را در این هنرمندان از بین ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایلیا بازیاری؛ نوازنده 12 ساله‌ای که با سرانگشتان کوچکش نوای حزین و دلنواز سه‌تارش را خوش به صدا درمی‌آورد. او از 9 سالگی آموزش مقدماتی ساز سه‌تار را زیر نظر حسین مصدق‌زاده آغاز کرد، سپس آموزش حرفه‌ای خود را نزد بهرنگ حکیمی‌پور دنبال کرد. این نوازنده نوجوان در سال جاری به‌عنوان کم سن و سال‌ترین نوازنده به جشنواره ملی موسیقی جوان راه یافت، این در حالی است که شرایط سنی برای حضور در این جشنواره داشتن حداقل 15 سال بود اما سرپنجه ظریف ایلیا و ناز و نیازش با ساز چنان هنرمندانه بود که هیات داوران را مبهوت خویش ساخت و رضا به حضور وی در مرحله پایانی جشنواره دادند. ایلیا در مرحله پایانی این جشنواره به‌صورت زنده دستگاه چهارگاه را در محضر اساتیدی نظیر حسین علیزاده، داریوش پیرنیاکان، بهداد بابایی و مسعود شعاری اجرا کرد که با تشویق و تحسین آنها روبه‌رو شد، به‌طوری که علیزاده همانجا در خصوص ایلیا گفته بود: «ایلیا هنرمندی است که در سطح بین‌المللی ساز می‌زند و آینده درخشانی در انتظار اوست».
ایلیا موفق شد در این جشنواره مقام نخست نوازندگی ساز سه‌تار را از آن خود کند و اینک به یک موسیقیدان حرفه‌ای و البته نخبه تبدیل شود؛ کار سختی است که بتوان در این سن و در شرایط سخت نبوغ و خلاقیت خود را پرورش دهی و پله‌های ترقی را یکی پس از دیگری پشت سر بگذاری. اینک ایلیا با همراهی خانواده‌اش توانسته این مسیر پر فراز و نشیب را یکی یکی طی و برای دیار جنوب افتخارآفرینی کند. او با وجود این‌که کم‌سن و سال است اما بسیار مبادی ادب، خوش‌مشرب و کمرو است و سخت شیفته موسیقی، به‌طوری که عزمش را جزم کرده که تحصیلات آکادمیک خود را در این عرصه دنبال کند. ایلیا در خصوص نقش موسیقی در زندگی‌اش گفته بود: «موسیقی در زندگی من بسیار تاثیرگذار و پررنگ است. این هنر در رفتار اجتماعی، روحیه و اخلاقم بسیار تاثیر داشته است و همیشه سعی کردم با دیگران مودبانه روبه‎رو شوم؛ چون پدرم دائم به من تاکید می‏کند که «فرزند ادب باش نه فرزند هنر»، این در حالی است که دیگران می‏گویند فرزند هنر باش!!!».
حال روز گذشته متوجه شدیم که شوربختانه این نخبه موسیقی در مدرسه محل تحصیلش بارها و بارها مورد تحقیر و تمسخر کادر آموزشی قرار گرفته است؛ شنیدن این خبر به‌شدت نگارنده را متاسف و ناراحت کرد؛ چراکه وقتی در سیستم آموزشی که متولی آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان ماست، این‌گونه رفتارها و برخوردها سرمی‌زند، چطور می‌توان انتظار داشت که نسلی خلاق، مبتکر، مصمم، بااراده، خودشناس، دارای عزت نفس و مسوولیت‌پذیر و... زیردست این افراد پرورش یابد؟!! مگر نه همین معلمان و مدیران هستند که اصول اولیه زندگی اجتماعی و علم‌آموزی را به سرمایه‌های این آب و خاک آموزش می‌دهند؟!! البته نباید به‌دلیل سهل انگاری و نگرش بیمارگونه یک یا چند معلم، قشر زحمتکش فرهنگیان را زیر سوال برد اما شک نکنید که اشتباه یکی از آنها به اعتبار پیشه شریف معلمی خدشه می‌زند و نمی‌توان به‌راحتی از کنار آن گذشت. در این خصوص با پدر ایلیا تماس گرفتیم و ماجرا را جویا شدیم. حسین بازیاری که بسیار دلگیر بود در این خصوص  گفت: روز یکشنبه (8/11/96) ساعت 5 بعد از ظهر به روال همیشه راهی مدرسه ایلیا شدم تا او را به خانه بازگردانم. نزدیک مدرسه که شدم، دیدم که راننده مدرسه یقه پسری را به دست گرفته و همان‌طور که به او ناسزا و سخنان رکیک می‌گوید، او را هل می‌دهد... . با دیدن این صحنه دلم به‌درد آمد، نزدیکشان که شدم، دیدم او دارد عزیز خودم را می‌زند و ایلیا مظلومانه فحش می‌خورد. برآشفته شدم و معترض به او گفتم شما به چه حقی دارید، جگرگوشه مرا می‌زنید؟!! راننده مینی‌بوس با همان لحن و ادبیات بدش به من گفت: چون بچه تو از ماشینم بالا رفته، منم هر طور دوست دارم با او رفتار خواهم کرد!!! با شنیدن این حرف دیگر نتوانستم خویشتن‌داری کنم و با همه تلاشم برای جلوگیری از درگیری، لحظه‌ای مظلومیت ایلیا از جلوی چشمانم کنار نمی‌رفت و رفتار گستاخانه راننده هم منو عاصی‌تر کرد، در نتیجه با هم درگیر شدیم، رفتاری که هیچ‌وقت دوست نداشتم جلوی چشم فرزندانم از من سربزند و در مقابلش به دیوار چسبانده بشوم. آن هم درست در مکانی که محل ادب‌آموزی هم است. با وساطت دو نفر این درگیری خاتمه یافت.
وی در ادامه آهی کشید و بیان کرد: سخت است دیدن یک‌سری رفتارهای خارج از عرف از سوی افرادی که باید الگوی فرزندان ما باشند. راننده مینی‌بوس مدرسه باید مودب‌ترین و باحوصله‌ترین فرد باشد تا بتواند با کودکانه‌های بچه‌های ما ارتباط برقرار کند، نه با کوچک‌ترین بهانه آنها را به باد ناسزا و دشنام بگیرد، اینجا بحث الگوسازی مطرح است. از این‌رو، راهی مدرسه شدم و از معاون مدرسه سراغ مسوول سرویس مدرسه را گرفتم که او خانم ابراهیمی را معرفی کرد، وقتی به نزد وی رفتم و از او پرسیدم: آیا راننده سرویس مدرسه می‌تواند به بهانه این‌که اشتباهی از فرزند من سر زده باشد، به او فحش بدهد یا او را کتک بزند؟؟؟ که شوربختانه این خانم به جای این‌که مرا آرام کند، با بی‌خیالی گفت: باید ببینم ایلیا چکار کرده است؟!! من دوباره گفتم ایلیا کلاس ششم است، ممکن است در این سن پسر من شیطنت کند، اشتباه کند آیا به جای تنبیه کردن او باید به او فحش داد، هلش داد؟!! اگر بچه من به جایی می‌خورد و اتفاقی برایش می‌افتاد شما پاسخگو بودید؟؟؟ متاسفانه این بار جوابی داد که عین یک پتک سنگین بر سرم فرود آمد، خانم ابراهیمی بدون این‌که رعایت کند ایلیا کنار من است، گفت: «حیف که تو پدر ایلیا باشی!». شنیدن این جمله برای پدری که شبانه‌روز راهی جاده‌هاست تا بتواند اسباب آسایش خانواده‌اش را فراهم کند، بسیار سنگین است، قرار نیست من در مقابل چشمان پسرم به خاطر شرایط زندگی‌ام تحقیر بشوم، پس عزت نفس من و فرزندم چه می‌شود؟!!
بازیاری که تمام دردها را در خود انباشته است و به یکباره زخمش تازه شده، در خصوص دیگر برخورهای ناشایستی که از کادر آموزشی این دبستان در این مدت دیده است، می‌گوید: البته این اولین باری نیست که چنین رفتارهای دور از انسانیتی را از آنها می‌بینم، همین ماه پیش بود که مادر یکی از دانش‌آموزان جلوی چشم مدیر مدرسه سیلی به گوش ایلیا می‌زند، من همان موقع فقط و فقط به‌خاطر آرامش پسرم از آن خانم و مدیر مدرسه که با وجود دیدن آن حرکت زشت هیچ واکنشی نشان نداده بود، شکایت نکردم. متاسفانه این‌گونه اتفاقات ناخوشایند در این دبستان به‌وفور دیده می‌شود، دوباره چند وقت پیش بود که مدیر مدرسه به ایلیا گفته بود، شلوارت تنگ است و باید یک شلوار دیگر بگیری، از آنجایی که من راننده تاکسی هستم و وضعیت مالی خوبی ندارم، چند روزی زمان برد که ما برای ایلیا شلوار دیگری تهیه کنیم، متاسفانه معاون مدرسه با علم به این موضوع، ایلیا را سر صف با ذکر نام تهدید می‌کند که اگر فردا شلوارت را عوض نکنی، به مدرسه راهت نمی‌دهیم. واقعا این حق من و تمام والدین است که بدانیم چرا فضای آموزش ما اینقدر به قهقهرا رفته است؟ چطور می توانیم انتظار داشته باشیم که فرزندانی عزتمند، مسوول و باورمند از این فضا بیرون بیاید؟!!
پدر ایلیا در پایان با بیان این‌که با نهایت تاسف باید بگویم که وقتی خانمم روز دوشنبه (9 بهمن‌ماه) برای گرفتن کارنامه ایلیا به مدرسه رفته، مدیر مدرسه به‌جای این‌که به‌خاطر برخورد زشت راننده مینی‌بوس شرمنده باشد، با لحنی تند و تحقیرآمیز همسرم را مورد انتقاد قرار داده و تمام تقصیرها را گردن ایلیا انداخته است، گفت: دردناک است ایلیایی که همین چند وقت پیش بود که رتبه برتر موسیقی را از جشنواره موسیقی جوان که یکی از معتبرترین جشنواره‌های موسیقایی کشور است، از آن خود کرده، حال این‌گونه با دیدن رفتارهای سراسر تحقیرآمیز از سوی معلمانش که به‌اصطلاح متولیان امر آموزش و پرورش هستند، اعتماد به نفس و خودباوری‌اش رو به نابودی می‌رود. من واقعا متاسفم وقتی می‌بینم که مدیر مدرسه وی به‌جای این‌که او را به خاطر هنرش تشویق کند، در مورد رتبه برتر موسیقایی ایلیا می‌گوید: «کدام رتبه؟!! مگر موسیقی هم رتبه دارد؟!!» و در نهایت به مادر ایلیا با لحنی که آرام نبوده، گفته: «شما خانه‌تان دواس است، پس پرونده پسرت را ببر مدرسه محله خودت!». واقعا نمی‌دانم چه بگویم و این رفتار او را چگونه توجیه کنم، مگر معنی این حرکت او اخراج محترمانه نیست؟؟؟
به‌راستی چرا باید هنر و هنرمند در جامعه‌ای که همه افراد آن دم از فرهنگ دیرینه و باستانی‌اش می‌زنند، این‌گونه مظلوم واقع شود؟ آیا سر زدن این‌گونه برخوردها از کادر آموزشی یک مدرسه قابل چشم‌پوشی است؟ چگونه می‌توان نگرش آن دسته از فرهنگیان را نسبت به هنر به‌ویژه موسیقی تغییر داد و به آنها یادآوری کرد که قرار نیست تمام دانش‌آموزان شما مهندس، دکتر، معلم، استاد و... شوند، بلکه برخی از آنها باید نقاش، بازیگر، موسیقدان و نوازنده شوند، زیرا همانقدر که جامعه ما به مهندس، وکیل یا دکتر نیاز دارید، به موسیقدان، نقاش و بازیگر نیاز دارد تا با هنرشان شادابی را به جامعه تزریق کنند. امیدوارم خانم مدیر این دبستان از این پس بداند که ایلیا بازیاری صرفا یک دانش‌آموز معمولی نیست؛ او یک نخبه و موزیسن است که برای هنرش هر هفته رنج سفر را به جان می‌خرد تا آموزش حرفه‌ای خود را زیر نظر اساتیدی چون بهداد بابایی و مسعود شعاری به‌صورت رایگان دنبال کند. پس مواظب باشیم که با رفتارها و دیدگاه‌ها بسته خود خودباوری و خلاقیت را در کودکانمان نکشیم. البته استان ما افرادی هم دارد که هنر را می‌شناسند و هنرمند را ستایش می‌کنند، به گفته بازیاری، یکی از این افراد، مسعود شکوهی، مدیرکل امور تربیت و مشاوره وزارت آموزش و پرورش است که سعی دارد هم از نظر معنوی و هم از نظر مالی ایلیا را در هنرش حمایت کند؛ این توجه و حمایت نشانگر این است که سیستم آموزشی ما به اهمیت هنر پی برده است، پس تنگ‌نظری و رفتار اشتباه یک مدیر یا یک معاون مدرسه نمی‌تواند خط بطلانی بر زحمات این وزارتخانه بکشد و بدون‌شک این‌گونه رفتارهای مایوسانه از سوی آنها بدون‌ پاسخ نخواهد ماند. از این‌رو، خانواده ایلیا هم ساکت ننشسته‌ و روز گذشته شکایت خود را از کادر آموزشی این دبستان به اداره‌آموزش و پرورش استان ارائه کردند، حال باید دید که پاسخ دل شکسته ایلیای 12 ساله را چه کسی می‌دهد؟!!
فراموش نکنیم که ایلیا بازیاری در خانواده‌ای زندگی می‌کند که پدر و مادرش برای آینده او و دیگر فرزندشان از بسیاری از خواسته‌های خود می‌گذرند تا فرزندانشان آینده درخشانی داشته باشند، او نوه مرحوم خضر بازیاری موذن خوش‌صدای هم‌استانی است که از جایگاه والایی در میان اهالی دل برخوردار است. ایلیا هنرمندی است که با وجود نخبه بودن، در استان از سوی هیچ ارگانی حمایت نمی‌شود، تنها در جریان جشنواره فجر از سوی امور فرهنگی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان حمایت شد اما پس از این موفیقت، تنها سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بندر بوشهر بوده که او را فراموش نکرد و کمک ناچیزی به این استعداد درخشان کرده است، انتظار می‌رود برای جلوگیری از بی‌انگیزگی نخبه‌ها و هنرمندان شاخص قوانین حمایتی وضع شود تا شاهد افول استعدادهای هنری و علمی نباشیم.

انتهای پیام/م

نخبه موسیقی که در مدرسه محل تحصیلش مورد تحقیر قرار گرفته است

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۳۸۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هر سه‌شنبه‌ یک مدرسه»؛ طرحی برای افزایش سرانه آموزشی

خبرگزاری مهر گروه استان‌ها: فاطمه سعادتیان نیک: مقام معظم رهبری اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۳ در دیدار اعضای هیأت مدیره جامعه خیران مدرسه‌ساز با ایشان فرمودند: «در هر کاری که مسؤولان کشور و مدیران اصلی کشور، امور را به مردم محول کردند، این کار موفق شد، این کار پیشرفت کرد؛ این یک تجربه است، این را باید ما یاد بگیریم.» ایشان همچنین فرمودند: «حضور مجموعه خیران مدرسه‌ساز یکی از پدیده‌های مبارک انقلاب و کشور ما است»

مسؤولان استان خراسان رضوی و شهرستان مشهد با بهره گرفتن از این راهبرد جدی با کمک گرفتن از خیران طی سال‌های گذشته تلاش کردند تا مشکلات شدید فضای آموزشی در این شهرستان به ویژه در مناطق حاشیه شهر را کاهش دهند؛ تلاشی که از آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ رنگ و بوی دیگری به خود گرفت و با اجرای طرح سه‌شنبه‌های امید «هر سه‌شنبه یک مدرسه» استمرار و سرعتی مضاعف یافت.

طرح سه‌شنبه‌های امید «هر سه‌شنبه یک مدرسه» که با افتتاح دبستان ۱۲ کلاسه امام موسی کاظم (ع) در ناحیه یک مشهد آغاز شد طرحی است که بر اساس آن در سه‌شنبه هر هفته باید یک مدرسه در یکی از مناطق شهرستان مشهد افتتاح شود که همین این امر موجب تلاش و همت مضاعف مسؤولان شده است.

تشویق خیران و ایجاد بارقه امید در بین مردم و خانواده دانش‌آموزان

فرماندار مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به تشریح دلایل و اهداف آغاز طرح سه‌شنبه‌های امید «هر سه‌شنبه یک مدرسه» پرداخت و گفت: با توجه به کمبود سرانه فضای آموزشی در شهرستان مشهد به خصوص مناطق حاشیه شهر نیاز به اقدام و فکری جدی بود چراکه این مشکل در برخی از مناطق این شهرستان بسیار بحرانی شده بود.

محسن داوری با بیان اینکه برای استفاده از ظرفیت مردم در راستای حل این مشکل خیران را به صحنه آوردیم افزود: از سوی دیگر تلاش کردیم تا با اجرای طرح سه‌شنبه‌های امید «هر سه‌شنبه یک مدرسه» از ظرفیت رسانه‌ها برای امیدآفرینی در بین مردم و افزایش مشارکت در امر مدرسه‌سازی استفاده کنیم.

وی تشویق خیران و ایجاد بارقه امید در بین مردم و خانواده دانش‌آموزان را از مهمترین اهداف طرح سه‌شنبه‌های امید «هر سه‌شنبه یک مدرسه» عنوان و ابراز کرد: خوشبختانه در شهرستان مشهد هیچ مدرسه کانکسی وجود ندارد.

سرانه فضای آموزشی در شهرستان مشهد ۳.۲ مترمربع است

فرماندار مشهد با اشاره به اختلاف سرانه آموزشی در مدارس این شهرستان با سرانه استان و استاندارد آن اظهار کرد: سرانه فضای آموزشی در شهرستان مشهد ۳.۲ مترمربع است که البته در برخی مناطق حاشیه شهر به ۱.۲ مترمربع هم می‌رسد و این در حالی است که سرانه استان حدود ۵ و سرانه استاندارد ۸ مترمربع است.

داوری به نقش مؤثر خیران در نهضت مدرسه‌سازی اشاره و تصریح کرد: وقتی یک خیر پای کار می‌آید، برکتش به اندازه‌ای است که سرعت کار در ساخت مدارس بیشتر و هزینه‌های آن کمتر می‌شود و از طرفی مراقبت از این مدارس توسط مردم بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه از آبان ماه سال گذشته تا کنون سه‌شنبه هر هفته بدون وقفه شاهد افتتاح یک مدرسه در شهرستان مشهد بودیم، خاطرنشان کرد: علاوه بر کمک‌های خیران با جذب اعتبارات مولدسازی روند نهضت مدرسه‌سازی با شتاب ادامه دارد و تلاش داریم تا پایان سال ۱۴۰۴ با حل بسیاری از کمبودهای فضاهای آموزشی شهرستان مشهد شاهد رشد سرانه این شاخص و نزدیک شدن به استانداردها باشیم.

فرماندار مشهد از کمبود فضای آموزشی و نیروی انسانی به عنوان مهمترین مشکلات حوزه آموزش و پرورش در این شهرستان یاد و تصریح کرد: توجه به حوزه دانش آموزی و تعلیم و تربیت امر زیرساختی است که باید به آن توجه شود.

داوری با تاکید بر اینکه مدرسه سازی ابزار تحقق تعلیم و تربیت است خاطرنشان کرد: البته این مساله مقدمه است و باید برای ارتقای سطح علمی، فرهنگی و اجتماعی جامعه از طریق آموزش و پرورش که هدف اصلی است برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد.

وی به نقش مهم و مؤثر معلمان در تحقق اهداف عالی تعلیم و تربیت اشاره و تاکید کرد: مخاطب فرهنگیان و معلمان جامعه‌ای هستند که کمترین اطلاع را از دستاوردها و رویکردهای نظام اسلامی دارند و برعکس همین افراد مخاطب هجمه بالای دشمنان اسلام هم هستند.

داوری به تلاش دشمن برای تسلط بر افکار نسل جوان اشاره کرد و افزود: معلمان مهمترین افرادی هستند که می‌توانند با جهاد تبیین رویکردها، دستاوردها، آرمان‌های و افق انقلاب اسلامی را به درستی برای آینده سازان کشور ترسیم کنند.

افزایش سرانه آموزشی در حاشیه مشهد مقدس

در همین رابطه همچنین سیدامیر شوشتری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه در سه سال گذشته یک مترمربع سرانه آموزشی در حاشیه مشهد مقدس افزایش داشته است، اظهار کرد: سرانه آموزشی حاشیه شهر مشهد از ۱‌.۸ به ۲.۸ مترمربع افزایش یافته است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه چهار هزار کلاس درس علاوه بر اعتبارات نوسازی در روند ساخت قرار دارد افزود: هرچند سرانه آموزشی خراسان رضوی نسبت به کشور پایین‌تر است اما با اجرای طرح مولدسازی تلاش داریم تا این رقم را به بالاترین حد ممکن برسانیم.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه ۲۵ درصد از مدارس این استان فرسوده و نیازمند بازسازی است، تصریح کرد: خیران در ۳۰ درصد از مجموع ۱۵۰۰ کلاس درس که طی یک سال گذشته در استان خراسان رضوی احداث شده، مشارکت داشتند.

شوشتری کاهش مدارس کانکسی را از رویکردهای مهم آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد و افزود: ۶۰ مدرسه کانکسی طی یک سال گذشته در این استان جمع آوری و به جای آنها کلاس درس احداث شد.

بستر احداث ۵ هزار کلاس درس در سطح خراسان رضوی

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی در نشست خبری روز معلم با بیان اینکه متوسط سرانه آموزشی کشور ۵.۲ متر مربع است اظهار کرد: این سرانه در خراسان رضوی ۴.۳ متر مربع و در حاشیه شهر مشهد در پایین‌ترین حد ممکن یعنی ۲ مترمربع است.

جاسم حسین‌پور افزود: سرانه فضای آموزش و پرورش در کل کشور اعم از فضاهای آموزشی، پرورشی و ورزشی، به ازای هر دانش‌آموز ۵.۲ مترمربع و در استان خراسان رضوی ۴.۳ متر مربع است.

وی با بیان اینکه استانداردی که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مشخص کرده ۸.۲ متر مربع فضا به ازای هر دانش‌آموز است، اظهار کرد: مولدسازی یکی از مهمترین اقدامات بود که سال گذشته با همت مسؤولان ملی و استانی صورت گرفت که از نظر وسعت در سطح کشور نمونه بودیم.

حسین‌پور خاطرنشان کرد: بر همین اساس بستر احداث ۵۰۰۰ کلاس درس در سطح استان و در مشهد و به ویژه حاشیه شهر فراهم شده است که امیدواریم سال جاری عملیات اجرایی این طرح مولدسازی انجام شود.

بهره برداری از ۱۶ مدرسه در سه شنبه‌های افتتاح بخش تبادکان

معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش تبادکان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از اوایل آبان ۱۴۰۲ و آغاز طرح سه‌شنبه‌های امید «هر سه‌شنبه یک مدرسه» تاکنون ۱۶ مدرسه افتتاح شده است، اظهار کرد: این مدرسه‌ها دارای ۱۷۵ کلاس درس است که با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۱۸۶ میلیارد تومان ساخته شده است.

محمدحسین عبداللهی افزود: از اواسط سال ۱۴۰۱ تاکنون ۲۱۸ کلاس درس با مجموع ۲۵۷ میلیارد تومان هزینه در تبادکان افتتاح شده و به بهره‌برداری رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: ساخت این مقدار کلاس درس جز با فضل الهی، همت خیران، همکاری اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس و مجمع خیران مدرسه‌ساز و اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی میسر نمی‌شد.

مدیر آموزش و پرورش تبادکان با اشاره به افتتاح استخر، دو سالن ورزشی و یازده میدان چمن ورزشی اظهار کرد: در هفته آینده چهار زمین چمن مصنوعی آماده افتتاح است که برای احداث و تجهیز آنها ۴۱ میلیارد تومان هزینه شد.

عبداللهی با بیان اینکه تبادکان با ۱۶۰ هزار دانش‌آموز پرجمعیت‌ترین منطقه آموزشی آموزش و پرورش کشور است تاکید کرد که نهضت مدرسه‌سازی تا برطرف شدن کامل مشکل کمبود فضاهای آموزشی در این منطقه ادامه دارد.

وی با تقدیر از کمک خیران نیکوکار مدرسه‌ساز خاطرنشان کرد: اهمیت حضور و مشارکت خیران آن قدر زیاد است که بیشتر مدرسه‌سازی‌هایی که در تبادکان انجام می‌شود، با همت و تلاش خیران صورت می‌گیرد و آن‌ها با ساخت مدرسه، در واقع برای خود و خانواده خود روضه رضوان می‌سازند.

بی شک حفظ استقلال، اقتدار و عزت کنونی جمهوری اسلامی نیازمند آینده سازانی متخصص و متعهد در زمینه‌های مختلف است؛ متخصصانی که در ساختار نظام تعلیم و تربیت کشور رشد می‌یابند و کلاس درس استاندارد و مناسب به عنوان یکی از زیرساخت‌های ضروری نقش تأثیرگذاری در تحقق اهداف آن دارد.

در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری به نام «جهش تولید با مشارکت» نامگذاری شده است، طرح سه‌شنبه‌های امید «هر سه‌شنبه یک مدرسه» می‌تواند تجربه موفقی برای اجرای طرح‌های مستمر و برنامه‌ریزی شده با مشارکت مردم در بخش‌های مختلف در راستای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه باشد.

کد خبر 6093701

دیگر خبرها

  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان در مدرسه‌ای در یزد
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان
  • مدرسه‌ای با یک معلم و یک دانش آموز
  • تست هوش ریاضی: تعداد تخم مرغ‌های باقی مانده چند عدد است؟
  • ایران قوی نیازمند معلم قوی است
  • جذب بیش از ۱۰۰۰معلم در آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری
  • جذب بیش از یک هزار نفر معلم در آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری
  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت شروع می شود
  • «هر سه‌شنبه‌ یک مدرسه»؛ طرحی برای افزایش سرانه آموزشی